Sekite mus Facebook'e!
Pyrago istorija siekia kelis šimtmečius. Pirmieji pyragai buvo paprasti ir plokšti pyragai arba plokšti apvalūs kepiniai iš kietųjų kviečių. Kaip saldiklis buvo naudojamas medus arba džiovinti vaisiai, o papuošimui – įvairios sėklos
. Viduramžiais pyragai tapo sudėtingesni ir rafinuotesni. Jie pradėti gaminti iš sluoksniuotos tešlos, į juos dėti įvairūs įdarai ir puošti vaisiais bei riešutais.
Renesanso laikotarpiu atsirado naujų tešlos rūšių, pavyzdžiui, duonos ir biskvito, taip pat naujų įdarų ir papuošimų. Tortai tapo ne tik desertu, bet ir meno kūriniu
. Paruoškime paprastą biskvitinį tortą.
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Biskvitai – 350 g;
- sviestas – 90 g;
- pienas – 30 ml.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinio trynys – vnt;
- cukraus – 80 g;
- kukurūzų krakmolas – 60 g;
- pieno – 500 ml;
- baltojo šokolado – 50 g;
- maskarponės – 100 g.
Pyrago paruošimas:
Sumaišykite su pienu ir ištirpintu sviestu. Padalykite sausainių tešlą į dvi lygias dalis.
20 cm skersmens konditerinį žiedą išklokite viena sausainių tešlos dalimi, sutankinkite dugną. Pyrago pagrindą porai minučių įdėkite į šaldytuvą.
Kremui sumaišykite kiaušinio trynį ir cukrų ir išmaišykite. Supilkite kukurūzų krakmolą, dalimis supilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės.
Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės
.
Nuimkite kremo pagrindą nuo ugnies ir sudėkite baltąjį šokoladą bei maskarponę, maišykite, kol ingredientai ištirps kreme.
Paskirstykite kremą konditerinėje formoje, išlyginkite jį.
Ant kremo sluoksnio sukrėskite antrąją biskvito dalį, palikite tortą 4 valandoms sustingti šaldytuve.
Papuošimui tortą galite apibarstyti cukraus pudra.
Tortas puikiai tinka su storu kremo sluoksniu.
